28 Haziran 2012 Perşembe

YAŞASIN TATİL..

Kısmet olursa bu cumartesi yola çıkıyoruz.İstikamet Sinop..Uzun ve zor bir yolculuk oalcak sanırım ..Meleğim inşAllah çok yorulmaz ,yollarda perişan olmasından korkuyorum,ama burda kalırsak çok sıkılırız.Hem anneanne ve dede onu merak ediyorlar.Tatil boyunca küçüğümün yaptıklarını fırsat buldukça not edicem ve geldiimde yeniden yazıcam.Şimdi toparlanmamız lazım bizim için bir valiz yola çıktı bile.Yiğit Sefa'nın eşyalarını toplamam lazım.Herkese iyi tatiller..

18 Haziran 2012 Pazartesi

Minişim hasta oldu..

Uzun zamandır yazamadım..Haziran girdiğinden beri hastayız bende oğlumda...Faranjit olmuşum.Ateşim 39 larda geziyordu ilaçla felan atlattım derken birdaha nüksetti..Tabi meleğimlede ilgilenemedim doğrus dürüst:( Bu arada meleğimde üşütmüş ama ne üşütmek.Ağız dolusu kusmalar,burun tıkanıklığı ,öksürük bir de üstüne gözü çapaklandı ki sormayın.Gözünü açamıyordu neyse ılık suyla pansuman yaparak gözünü geçirdik sayılır ama hala çok fena öksürüyor.Oyy yerim o kuzuyu,tüm bunların yanında çok şükür keyfi yerinde,sadece akşam uyku saatinde çok huzursuzlanıyor ama inşallah kısa sürede iyileşir,bugün doktor teyzeye gidicez,haftasonu acildeki doktorlar birsürü ilaç yazı ama hiçbirini içirmedi..3 aylık bebeğe okadar ilaç ,kıyamadım meleğime...Bizde haberler bunlar.Allah herkese sağlıklı günler nasip etsin,bize de..

13 Haziran 2012 Çarşamba

Oğlumun ilk oyuncakları

3 ayımızı devirdik..Artık oyuncak alınabilir.Araştırmalarım sonucunda
dönence

titrek zürafa
Tiny Love  Park yatak dönencesini ve Tiny Love Titreyen zürafayı aldım.Oğlum ikisinide çok sevdi.Uyanır uyanmaz dönencesiyle konuşmaya başlıyor.Aynı zamanda zürafada çok tatlı .Gün içinde onuda yanına koyuyorum veya anakucağına asıyorum onunlada konuşuyor,gülüyor.Renkleri çok canlı ve çok hoş.En kısa zamanda Tiny love ın uyku arkadaşım zürafasında alıcam inşAllah.

10 Haziran 2012 Pazar

Oğlum'un Arabası

Kısa bir araştırmanın ardından oğlumuza KANZ ın 2020 Enigma Hummer modeli arabasını aldık.Kısa araştırdım çünkü piyasada o kadar çok ürün çeşidi var ki.Oğlumda bizde arabayı çok beğendik.Açması ve kapatması gayet pratik,hafif bir araba.Bebişimiz içinde mışıl mışıl uyurken bizde geziyoruz.4 tekeride 360 derce dönüyor,kolu çift yönlü,renkleride gayet hoş.
http://www.youtube.com/watch?v=xtCW4ACRDO4 ürüne ait video.

7 Haziran 2012 Perşembe

Yiğidim büyüyor...

    Güzel oğlum hergün büyüyorsun ,hergün yeni yeni şeyler keşfediyorum seninle beraber.İlk başta afallamış olsam da alıştım artık sana.Öncelri seni tutmayı bile beceremiyordum.Ağladığında derdini anlamıyordum.Seninle beraber büyüyorum.Sen yatağında uyurken seni özlüyorum .Meleğim öyle güzel kokuyorsun ki.Hep derler bebekler cennet kokar diye.Cennet kokuyorsun sende..doyamıyorum..
     
      Bana anneliği yaşatan Rabbime şükürler olsun..Senin gibi tatlı bir meleğin annesi olmak öyle güzel öyle yaşanılası bir duygu,tarifi yok..


    O kadar küçüksün ki,minnacık ellerin ayakların.Sana her bakışımda hala inanamıyorum benim bebeğim olduğuna,sana kavuştuğuma inanamıyorum.sanırım sen koskoca bir delikanlı olduğunda ben hala buna inanamıyor olacağım:)Rabbimin ne güzel bir emanetisin sen.
   

Meleğim uyuyor..
   Uyurken izliyorum seni,bazen gülüyorsun uykunda ,öyle tatlı oluyorsunki..Çoğu zaman iyice eğilip nefesini dinliyorum.Korkuyorum ya nefes almayı unutursan diye.Doğduğununun  5.günüydü emmeyi becerememiştin .Seni emzirmeye çalışırken nefessiz kaldın,ellerin ayakların morardı ,1 kaç saniye sürdü, öyle korktum ki.Allahtan babaannen yanımızdaydı da seni salladı felan derken nefes alabildin.Çok şükür bir sorun olmadı.Ozaman daha da küçüktün hep uyuyordun,halsiz ve yorgundun üstelik.Oyy kıyamam sana miniğim alıp içime sokasım var seni,halbuki 9 ay beraber yaşadık seninle..
   
  Birtanem seni çok seviyorum.İlk gözağrımsın..Anneliği bana tattırdığın için teşekkür ederim o minicik gözlerinden öperim..Hayatımda bundan daha güzel bir his yaşamadım ben,varlığın öyle güzel öyle huzur verici ki.Cansın can ötesi yok..Allah'ım herkesin evladını anasına babasına senide bize bağışlasın..

3 Haziran 2012 Pazar

Bir garip Lohusa

Lohusalık dönemi anneler için gerçekten çok önemli ve hassas bir dönem.Şimdi o dönemimi gözden geçiriyorum da çok zor geçtiğini söyleyemem ama  biraz stresli,telaşlı,panik havasında geçirdim.Etrafınızda size yardım etmeye çalışan,yardım eden,bir sürü insan var evet bu güzel bir şey ama bazen insanlar size yardım ederken bilmeden size zarar verebiliyor.Lohusalıkta  sadece anlayışlı bir eşin bir kadına yeteceği  fikrindeyim..
Yeni anne olmuş loğusa bir kadına  söylenmeyecek sözler:
-Aaa bu çocuk çok ağlıyor,ay aç bu yavru aç
-Sütün yetiyor mu ?
-Burası çok sıcak,çok sıcağa alıştırma bence..
-İnce giydirme hasta olur
-Kucağına alma,kucağa alışır.
-Ayağında sallama zor olur gibi aklıma gelmeyen daha pek çok can sıkıcı konuyla sizin dağınık olan  ruh halinizi iyice dağıtırlar.
      Özellikle süt konusunda ben çok yıprandım.Ay yok diğerini emerken öteki akacakmış,ancak o zaman bebek doyarmış ..Allah’ım emiyor işte karışmayın ..Bebek ağlasa hemen doymuyor diye lafı yapıştırınca etrafındakiler,anne ister istemez sıkıntıya giriyor .Sırf bu yüzden 5-6 kez bebeğe mama dayadım ve akabinde bebeğim yediğinin hepsini kustu.
     Ayrıca bebeği kucağımda gören herkes “ayy sen işe başlayınca napcan,bu çocuk kucağa alışmış” diyip durdu hoş her seferinde bende lafımı söyledim.Minicik çocuk daha 1-2 aylık benden başka kimsesi yok,dünyaya adapte olmaya çalışıyor napayım atayım yatağa ağlasın mı.Bu arada bebeğimin kucağa felan alıştığı da yok,he birde uyuması için bazen ayağımda da sallıyorum.Nasıl keyfimize gelirseJ
     Bu nedenle baktım olmuyor canımı sıkan insanlardan uzaklaşmaya çalıştım,bebeğimle baş başa kalınca inanın çok rahatladım.Onu daha iyi anlamaya başladım,birbirimizi tanımaya başladık ve türlü hurafelerden kurtuldum.Demem o ki lohusa kadınları rahat bırakın!

Büyük gün ,bebeğimiz geliyor..

7 Mart 2012 Çarşamba saat 6:00  ‘da uyandık…Namazımı kıldım,Kur’an ‘ı mı okudum duamı ettim ve artık seni görmek için hazırdım.Babanda bende çok heyecanlıydık.son bir kez fotoğraf çekinelim istedim sen karnımdayken…Sabah sabah birkaç poz verdik birlikte..Hastaneye gitmek üzere yola çıktık 7:30 da hastaneydik.Nöbetçi hemşire odamızı gösterdi ve hemen koluma bir serum takıldı.Yaklaşık 30 dk bekledikten sonra ameliyat için hazırlanmak üzere beni çağırdılar.
      İnanılmaz sakindim ,ben ki  bugüne kadar hep korkmuş ve heyecanlanmıştım.Sakin adımlarla hazırlık odasına geçtim.Hemşirelerin yardımıyla ameliyat önlüğünü giydim.İşte o an dizlerimin bağı çözüldü,hissettim.Sedyeye uzanmam istendi .Ne mümkün tek başıma,hele ki karnım burnumda..Neyse onu da hemşireler sayesinde hallettik .O esnada eşini görmek ister misin dedi hemşire.”yok dedim “.Eğer görseydim dayanamaz ağlardım,iyice strese girer,paniklerdim.Sedye üzerinde uzun ve soğuk koridorlardan ilerledik.O an hissettiklerimi anlatmam mümkün değil.Ameliyathaneye ulaştığımızda doktorumuz görünce biraz rahatladım..Vee ameliyat masasına yatış….tepemde bir anestezi teknikeri sürekli yapılacak işlemlerle ilgili bilgiler verdi durdu ..doktor “” kordon boynuna dolanmış” dedi..duydum..korktum o an,sesi çıkmadı bir şey mi oldu derken..Ağlamaya başladın meleğim..saat 08:57 idi..Ebe seni yanıma getirdi.
Minnacık ellerin yüzünde ağlıyordun,gözlerin yumuk yumuk..Tarifi imkansız bir duyguydu seni görmek..Şuan seni yaşıyor olmak da tarifi imkansız bir his. .Cansın can…İyi ki geldin meleğim..Seni veren Allah’a hamd olsun. Rabbim bahtını güzel eylesin.










 HOŞGELDİN MELEK...SEFALAR GETİRDİN:))
Yiğit Sefa'mın ilk anları  ve doğar doğmaz yapılan bazı işlemler sonucu alınan minnacık ayak izleri...

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...