5 Ocak 2013 Cumartesi

Kar Yağıyor İnce İnce

    Evet beklenen kar yağmaya başladı.Şuan dışarda ince ince ,nazlı nazlı bir kar yağıyor.Sokak lambalarından aşağı dökülen mis gibi kar.Bu yıl çok gecikti karın gelişi.Geç geldi geç gitmez inşallah .Geçen yıl hiç abartmıyorum en az 2 ay heryer kar,buzdu.Mayısa kadar yandı kaloriferler.

     Soğukmu soğuk bir memleketten yazıyorum bu satırları.Günlerdir sabah işe giderken arabanın derecesi -8 i gösteriyordu.Ve gece saat 10 gibi -28 i gördüğümüzde oluyor...Belki daha fazlasıda oluyordur gecenin ilerleyen saatlerinde.Her sabah arabanın camları buz tutmuş vaziyette,30 dk motorun ısınmasını bekliyoruz:)) Birde güneş açınca ayaz vurdumu suratınıza sormayın.Soğuk resmen insanın elini,yüzünü kesiyor.Kış sert geçiyor burda.Karın yağmasıyla beraber hava biraz yumuşuyor,ondan bu sevincim.Ayrıca kar bir nevi temizlik.Mikroplar kırılır der nineler,dedeler,doğa temizlenir.Henüz sadece toprağın yüzeyini kapatmış beyaz örtü ama dizlere yakın dolduruyor heryeri .Buraya geleli 5 yıl oluyor.Heryıl kar yağar ve 3 aydan fazla yerden kalkmaz.Karşı dağlardan esen rüzgarla beraber o karın soğuğu ciğerlerinize işler..Ama öyle kolay kolay hasta da etmez adamı.Terleyip soğuğa çıkmadıkça pek bişey olmuyor.Tabi tehlikesi var.Dükkanların tepelerine saçaklar oluştuğu için burda herkes cadde ortasında yürümeyi alışkanlık edinmiştir.Yolda araçtan çok yaya görürsünüz.Mazallah buzda kayıp bacağı vs kırılan arkadaşlarımda var.Neyse inşallah hastalıksız sağlıklı güzel bir kış geçiririz.





     Yağan karı resimledim yanınada meyve tabağımı ekledim,Yiğit i uyutmuş olmanın verdiği rahatlıkla pc başına geçtim.Keyfim keyf....hmm birazdan kendime bi sahlepmi yapsam bu karın şerefine.Meyvenin üstüne gidermi bilmem ama canım çekti.

2 yorum:

  1. ooooohhh keyfin keyifmis valla nermin.. bende cok srverim kari bakalim buralara yrn gelicekmis bekliyoruz :-) yigide tatli ruyalar :-)

    YanıtlaSil
  2. Ne güzel keyif yapmışsın,en güzeli canım:)2.fotoğrafa bayıldım canım çok tatlı çam ağacı ve kar manzarası.Burada henüz yağmadı ama kar havaası var,inşallah yağar bakalım:)

    YanıtlaSil

Bize birşey demeyecek misiniz? Her türlü yoruma açığız:))

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...