13 Kasım 2012 Salı

İlk Ateş Nöbetimiz:((((

       2 gündür Yiğit  ateşli.Pazartesi sabahı saat 10 gibi 37.5 ateşi vardı akşamında saat 8 gibi 39 derece oldu ateş.Acile gittik.Ateş düşürücü içirip eve yoladılar bizi.Sebebi belli değil.Neyse biraz düştü uyudu canım oğlum.Ama ilerleyen saatlerde ateş tekrar yükseldi ve gece 12den sabah 4 e kadar bir damla uyumadı,inlemekten.Döndü durdu.Yine ateş düşürücü verdik sabah  4 te uyudu 7de uyandı.Ve tekrar ateşi yükselmeye başladı.Gün içinde hep 38.5 un üstündeydi .

        Çok yorgunuz hepimiz.Ben okula gidemedim.eşim o yorgunlukla işe gitti.Bu sabah doktora götürdük ancak küçük bir ilçe ve çokta bilgisi olmayan bir doktor ..sonuc belirsiz.Kan tahlili ,idrar tahlili istedi ,verdik.Meleğim okadar çok ağladı ki kan alınırken..Doktor kan tahlilinde "kanın pıhtılaşmasını sağlayan bir madde var,değerleri 150-500 arası olması gerekir,ama bebeğinizinki 50 " demiş eşime.."Yanlış ölçülmüş olabilir bidaha kan verin" demiş..Sinir oldum anlıcanız bidaha kan vermedik.İnsan bi ilaç bişey verir,bir açıklama yapar,bu ateş nedendir hiç mi anlamadın be kadın....Şuan hala ateşi var.Biraz önce ateş düşürücü verdik uyudu.Ama sürekli inler vaziyette.Üzerini çok ince giydirdim,ateşi düştüğü anda bu defa üşüyor,Hafif öksürük başladı.Ayrıca ağız dolusu kustu bu akşam...Anlayacağınız zor günler geçiriyoruz.Ne fena birşeymiş bu ateş.İlk defa bukadar yükseldi.39 larda geziyor ateşi.İnşallah bu geceyide atlatırsak yarın başka bir ile götürcez,ateşi düşmezse...

       Neden oldu anlamadım.O kadar dikkat ediyorum ama gözümden birşey kaçırdım demekki.Bu arada 9.dişi çıkıyor ,köpek dişi deniyor,biraz sancılı olurmuş.umarım diştendir.Başka bir sorun çıkmaz.

      Allah kimseyi evladıyla sınamasın,bugün kan alınırken bende onla beraber ağlıcaktım nerdeyse,eşim şşş yaptı tuttum kendimi...Bebişlerin canı hiç yanmasın,Allah onalrı hep korusun.

   Sevgiler..


Kuzum doktora giderken ..:(

10 yorum:

  1. Çok çok geçmiş olsun canım,şimdi 39 değil dimi ateşi,eğer öyleyse hemen ılık suya sok,öyle uyutma canım.Biz de yaşadık 38 de hep bez yaptık,37 düşünce yatırdık.39 da suya soktum anında 1 derece düştü.Enfeksiyon kapmış olabilir,bixim de öyleydi,çok şükür,antibiyotiksiz geçti.Paranoks fitil verdin mi?

    YanıtlaSil
  2. Çok geçmiş olsun. Köpek dişi gerçekten çok sıkıntılı oluyor inşallah başka bir şey yoktur ve kısa sürede iyileşir..

    YanıtlaSil
  3. Geçmiş olsun kuzucuğa.. İnşallah önemli birşeyi yoktur. Dişten kaynaklıdır. Hande'ninde zaman zaman ateşi oluyordu diş çıkarırken. Bazı bebekler daha ağır atlatırlarmış bu dönemleri.
    Allah korusun kötü birşey getirme aklına,şu kan testinide daha iyi bir yerde yaptırın bence. Tedbiri elden bırakmamak gerekir. İnşallah kısa zamanda iyileşir Yiğit..

    YanıtlaSil
  4. Canım çok üzüldüm, Allah tez zamanda şifasını versin, dediğin gibi inşallah diştendir.Ben bazı bloglarda 6. hastalık gibi birşey okumuştum, 3gün yüksek ateş olurmuş, sonraki 3 gün ateş düşer döküntü olur, ondan sonra da hiçbirşey kalmazmış, yazdıklarını okuyunca acaba dedim siz de bunu mu geçiriyorsunuz. Şimdi nasıl oldu, inşallah daha iyisinizdir hepiniz, gelmiş geçmiş olsun canım, iyi haberlerini bekliyoruz.

    YanıtlaSil
  5. kıyamam ki.. inşallah en kısa sürede sağlığına kavuşur yiğit..

    YanıtlaSil
  6. Canım çok çok geçmiş olsun.
    Üç gün süren ateş ve ardından deri döküntüsü olursa genelde 6. hastalık diyorlar.
    Ama inşallah diştendir diş çıkaar siz de huzurlu günlere kavuşursunuz.
    Tüm bebeklere sağlık diliyorum.

    YanıtlaSil
  7. insan kendine olunca sabrediyorda çocuğuna olunca çok zor sabretmek

    esra betül

    YanıtlaSil
  8. kızlar gelen mesajları görünce çok mutlu oldum .saolun çok..bugun başka bir doktora götürdük.kand eğerleri vs normal ve tahliller temiz çıktı.Çokoprensin annesi tubaccım..dediğin gibi doktorda 6.hastalık olabilir bekleyelim dddi..

    Tubanne hala ateşi 39 biraz önce dolven içirdim 37.5 oldu uyudu ama gece yine artar..ya evin ısısı sabit değil birazdan kalorifer söner,babsı duşa sokayımd erken iyice hasta ederiz diyor.Sürekli alnını eklem yerlerini ılık bezle alıyorum ama ...bugun paranox fitil verdik.öyle canlarım çok yorgunum ..minişimde uykusuzluktan ateşten baygın düştü

    YanıtlaSil
  9. Canım çok geçmiş olsun Allah korusun kuzucuğunu.Umarım diştendir ve çabucak geçer :( Pıhtılaşma bozukluğu korkulacak bir şey değil ama önemli bir şey.Sen daha iyi bilirsin tabi ama istersen büyük bir hastanede kontrol ettir.İçin rahat etsin.Ateş konusunda hiç tecrübem yok.Geçmiş olsun demekten başka bir şey diyemiyorum.Allah kolaylık canım,bir an önce şifa bulsun inşallah.

    YanıtlaSil
  10. oy kıyamam geçmiş olsun ... banada beklerım...

    YanıtlaSil

Bize birşey demeyecek misiniz? Her türlü yoruma açığız:))

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...