17 Kasım 2012 Cumartesi

Yüksek Ateş,6.Hastalık ve Biz

Meleğim çok yoruldu :(
Malumunuz Yiğit bu hafta başında ateşlenmişti..Pazartesi sabahı 37.5 uyandık öğlene doğru ateş 38.5 lara çıktı derken akşamında ve gecesinde sürekli 39 dereceydi.Bütün gece uyumadı,uykusuzluktan ve ateşten yorgun düştü. Başta diş çıkarıyor herhalde,geçer dedik pek önemsemedik.İlk gün keyfi yerindeydi ilerleyen günlerde halsizleşmeye başladı.Özellikle 3 .gün artık gözleri felan çok kötüydü.yüzünün rengi atmıştı.Alnına eklem yerlerine soğuk kompresler yaparak, dönüşümlü olarak  kullandığımız ateş düşürücü(Calpol,İburamin)lerle ateşi kontrol altında tutmaya çalıştık.Ancak bir müddet sonra ateş düşürücülerde işe yaramaz oldu.48 saat geçsin  belki düşer  dedik,düşmeyince doğru hastaneye gittik.Burdaki hastanede aradığımızı bulamayınca başka bir yere gittik.Çarşamba öğlen yola çıktık.Yolda da ateşi 39 du,hatta bir ara 39 geçtiği oldu .İnsan çok korkuyor, ateş bebekler için çok tehlikeli.Neyse varır varmaz doktora göründük.Hemen bir paranox fitil verdiler ateşi düşsün diye.Kan tahlili,idrar tahlili yapıldı her şey gayet normaldi.
 
Doktor  ateşin belli bir sebebinin olmadığını ancak 6.hastalık geçiriyor olabileceğini söyledi.Panik yapmamamızı, ateş yükselince dolven vermemizi,işe yaramadığında ateşi düşüremediğimizde de fitil kullanmamızı önerdi.Birkaç gün daha ateşin süreceğini,ateş tamamen düşünce eğer döküntü oluşursa bebeğimizin rahatlayacağını,6.hastalık geçirdiğinden o zaman emin olacağımızı söyledi.Herhangi bir ilaç vs de kullanılmıyor hastalık seyrinde .
 
6.Hastalık
 
Herpesvirus tip 6’nın neden olduğu, iyi huylu, yaklaşık 3 gün süren ateşin arkasından ortaya çıkan pembe, makülopapüler döküntü ile karakterize bir çocukluk çağı hastalığıdır. Hastalık solunum yolu sekresyonları ile bulaşır. Dört yaşına kadar çocukların hemen hemen tamamı hastalığı geçirmekte ve ömür boyu bağışıklık kazanmaktadır. En sık ilk yaşın ikinci yarısında ve, İlkbahar ve sonbahar aylarında görülürmüş.."(alıntı)
 
 
Perşembe günü  öğlenden sonra ateş aniden düştü 37.5 oldu.Ve bir daha yükselmedi.Cuma günü ise Yiğit'in vücudunda kızarıklıklar oluşmaya başladı.Kafasında,kulak arkasında,gövdesinde ve sırtında küçük küçük kırmızı noktacıklar.Böylece bizimde içimiz rahatladı.Kızarıklıklar henüz geçmedi.Ama kalıcı izler bırakmadan kendiliğinden geçeceğini söyledi doktorumuz.
 
Neyse ki ateşle ilk imtihanımız bitti.Çok şükür.Yalnız Yiğit'cik bu hastalıktan sonra pek bir nazlı oldu.Sanki huyu değişti.Yemek yemesi değişti.Baya zorlanıyorum onu beslemek için.Bir tanıdık bebişlerin her hastalıktan sonra huy değiştireceğini buna hazırlıklı olmamız gerektiğini söylemişti.Sanırım haklıymış:) Neyse sağlık olsun gerisi mühim değil.
 

 

11 yorum:

  1. Canım tekrar tekrar geçmiş olsun, insan gerçekten çok korkuyor yüksek ateş karşısında, bağışıklık da kazanmış dilerim bir daha ateşi hiç hiç yükselmesin. Demek huyu değişmiş, ee olsun o kadar naz annesi kaç gün hastalık çekti Yiğitçim:)Öpüyorum ikinizi de:)

    YanıtlaSil
  2. Canım Allah bir daha göstermesin diyelim,çok geçmiş olsun.Ege de geçirdi aynı hastalığı.Çok öpüyorum:)

    YanıtlaSil
  3. Ohhhh çok şükür :) Demek 6.hastalık denen şey çocukları bu hale getiriyormuş.Kolay değil sen de Yiğitciğim de çok yorulmuş olmalısınız.Bununla geçmiş olsun bir daha ateşlenmesin hasta olmasın,kıyamam ben bunlara yaaaa :( Ne tatlı oluyo bu şebeklerrrrr.Bi de masum masum yorgun yorgun fotoğrafını koymuşsun.Oy kuzu oy

    YanıtlaSil
  4. ayy kıyamam çok geçmiş olsun

    YanıtlaSil
  5. geçmiş olsun, bu hastalığı bilmiyordum kızımda da 3 gündür kızarıklıklar var ve çok huysuz alerji olduğunu sanmıstım ama şimdi acaba olabilir mi diyorum çünkü ateşi de vardı öncesinde :/

    YanıtlaSil
  6. geçmiş olsun , acil şifalar dilerim

    YanıtlaSil
  7. canım çok geçmiş olsun.
    güzel bebeğimize:)))
    güzel anneyede sevgilr.

    YanıtlaSil
  8. Çok geçmiş olsun.Aynı hastalığı Ada da geçirdi.Yazmıştım hatta.:( Çok zor gerçekten.Ateş düşmeyince korkuyor insan..O döküntüler geçiyor bir kaç güne..İz kalmıyor yani.Geçmiş gitmiş olsun inşallah..Bu arada Ada bu 6.hastalıktan sonra baya bi değişti.Ek gıda almaz oldu.Mız mız oldu.Sorma gitsin yani:)Aynı bulgular baksana:) Sevgiler

    YanıtlaSil
  9. hepiniz çok sağol canlar..Adanın annesi valla sorma aynı bulgular neyseki atlattık ,keyfimiz yerinde en azından ama ağzını açması için bintürlü şey yapıyorum bu ara ..

    YanıtlaSil
  10. geçmiş olsun,atlatmışsınız neyse maşallah
    o fotoğraf içime oturdu,melek...

    YanıtlaSil
  11. Geçmişler olsun canım. bizler büyükken dayanamıyoruz hastalığa onlar nasıl dayansın minnacıklar.

    YanıtlaSil

Bize birşey demeyecek misiniz? Her türlü yoruma açığız:))

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...