30 Ocak 2013 Çarşamba

Hastalandık,Geldik.

              Ne zamandır uğrayamaz oldum yine.Okul bitti,tatile girdik.Ohh keyif yaparız,evde minnoşla oynarız diyordum.Hatta bu kışı hastalanmadan atlatıcaz diye geçirirken içimden,ertesi gün Yiğit hasta oldu.Ama çok fena halde 2 gündür hiçbirşey yemiyor,çünkü her yediğini kusuyor.Sadece emiyor,onu da kusuyor arasıra..Doktora gittik bu aralar rota salgını olduğunu söyledi.Çok şükür ishali yok ama acayip öksürüyor,balgamı var bir türlü atamadığı için habire kusuyor.Hatta artık kusmak istiyor,kusamıyor,tıkanıyor..
             Burnu da kapalı nefes alamadığı için uyuyamıyor.Bu akşam topu topu 3 saat uyudu,onu da uyuyamazdı da artık ağlamaktan,yorgunluktan baygın düştü.Bi ara ateşide çıktı ,neyse şuan çok hafif bir ateş var..boğazı kızarıkmış doktor öyle söyledi.Peditus,asist ,amoklavin ve rinhaft diye bir burun spreyi verdi.Dünden beri kullanıyoruz ilaçları  ama daha da fena oldu oğlum...
 
             Nasıl oldu anlamadım.Evin içinde hasta oldu çocuk.Dışarı çıkmadık hiç.Babası azıcık grip gibiydi ondan mı geçti,yoksa uyandığında falan birden üşüttü mü bilemiyorum.Gündüz fena değil ama akşam olunca iyice tıkanıyor ,uyumuyor hiç..Odasında buhar makinesi var ama işe yarmıyor sanırım.Hastanede de şu maske olan buhar makinesiyle buhar verdi doktor ama Yiğit o kadar korktu ve ağladı ki buhar alamadan eve geldik.Belki burnu açılırdı..
 
             Şuan elma kabuğu soydum biraz ıhlamurla kaynatıyorum.Balgam söktüren bir karışımmış ,inşallah fayda eder.

               Oysa tatili böyle mi geçirecektik .Doğum günü için hazırlık yapacaktım,neler yapacağımı düşünecektim,netten birkaç bir şey alacaktım,alışverişe gidecektik.Ama Yiğit çok fena iyileşmesi uzun sürecek gibi..

                  Bu arada birde bakıcı problemi var ,bunu ayrıca yazıcam ama yeni bir bakıcı arıyoruz ,nasıl bulucam Yiğiti nasıl alıştırıcam bu kadar kısa sürede bilmiyorum...

3 yorum:

  1. Bizde geçen hafta 7.ayımıza girdiğimizde ilk hastalığımızı olduk,boğazlarımız kızarmış bizede peditus ve size verdiği burun spreyinden klamoks diye bir antibiyotik verdi,ama bizde kusma ve uykusuzluk yok Allaha şükür ,öğürüyor burnu akıyor ama başka bişey yok odaları havalandırın birde bir soğanı ortadan ikiye kesip odaya koyun onunda faydasını görüceksiniz ,tabi bide benim gibi bol bol emzirin inş biran önce iyileşirler sağlıcakla kalın...

    YanıtlaSil
  2. Canım benim kıyamam ya.. Of şu hastalıklar yokmu :( Rota aşısını yaptırmışmıydın? Ona rağmenmi rahatsızlandı? İnşallah kısa sürer rahatsızlığı hemencik iyileşir Yiğit.

    YanıtlaSil
  3. Canım geçmiş olsun.Rüzgar benzer şekilde hastalanmıştı büyüklerimizden duyduğum soğan yöntemiyle biraz rahatlamıştı bahsettim mi daha önce bilmiyorum.Kuru soğanı dörde bölüyorsun uyurken baş ucuna koyuyorsun onun kokusu burnunu açıyor rahat uyuyor çocuk.ama bu hastalık hangi ilacı verirsen ver bir haftaya yakın sürüyor.Umarım kolayca atlatır yavrucağız.Tekrar çok geçmiş olsun.

    YanıtlaSil

Bize birşey demeyecek misiniz? Her türlü yoruma açığız:))

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...