16 Ocak 2013 Çarşamba

Herkesin Bildiği Sır Değildir !


Artık herkes herşeyi biliyor,herkes özgür,pek çok sır,pek çok ayıp ortaya döküldü çoktaaan...

Eskiden ninem tv izlerken tv deki insanların onu görebildiğini sanıp üstüne başına çeki düzen verir,saçını başını kapatırdı.Ne kadar masum ve temizlermiş o zamanın insanları.Şimdilerde nineler,dedeler,analar babalar,çoluk çocuk, maile tv kanallarında boy gösterir oldu.

Aptal kutusu derlerdi büyüklerim hatırlıyorum.Bizler aptalda değiliz ya nerden bu lafı takmışlar bu cihaza bilmiyorum ama tv için ne deseler haklılar.
Bikere inanılmaz zaman harcıyoruz karşısında ve yozlaşıyoruz benliğimizden,kültürümüzden en önemlisi ahlaki değerlerimizden...

Hatırlıyorumda,ortaokul ve lise döneminde  belli başlı diziler vardı heves edip izlediğim.Bırakın gençlerin öpüşmesini ,elele tutuşsalar benim oturduğum yerde yüzüm kızarır annem babamdan utanırdım,hemen biri kanalı değişse diye beklerdim.Ne yazık ki şimdilerde tvler aleni bir şekilde her şeyi yayınlarken bizlerde ailecek oturup izliyoruz,izleyebiliyoruz! Elbette dikkat eden aileler vardır ama toplum genelinde bu böyle.Evine tv almayan tanıdıklarım var zaman zaman hak vermiyor değilim..

Andy Warhol’un “Bir gün herkes 15 dakikalığına meşhur olacak” lafını duymuşsunuzdur.Adam nasılda bilmiş söylemiş helal olsun valla:)) Maalesef tv kanalları,medya inanılmaz bir biçimde insanlığın beynini yıkıyor,gözünü boyuyor,çoğu insan bir şekilde kendini gösterebilirse hayatının değişeceğine belki de sorunların çözüleceğine inandırılıyor.


Oysa Akşam olup evimizin perdelerini sıkı sıkı kapatırken ne üzücü ki ,pek çok  insanın evinin perdeleri   tv programları yoluyla ardına kadar açılmış,tanıdık tanımadık herkesin özel hayatı gözler önüne serilmiş,bizlerde bunları  izler olmuşuz.
Maalesef teknolojinin getirdiklerinin yanında götürdükleri o kadar  çok ki..İnsani duygularımız,mahremiyetimiz,ahlaki değerlerimiz dejenere oluyor ve tv yapımcıları insanların zaaflarını çok güzel kullanıp bizleri bir şekilde bu furyanın kuklası ediyor.

Bu aralar sürekli çizgi film izleyen biri olarak,beni bu yazıyı yazmaya iten şey zaplamalar esnasında karşılaştığım evlendirme programları,güya gelin sorunlarınızı çözelim adı altında ailemize eşimize dostumuza bile söyleyemediğimiz şeyleri,sırları milyonların önünde anlatabilme cesareti veren her türlü programdır.

Şimdi bin bir çeşit kanal var ,her kesime hitap eden ama yine de insanın yaradılışından gelen merak duygusuna sebep çoğumuz "aaa nolmuşki bu kadına,dur bakalım kız nereye kaçmış,adamı kim öldürmüş,falancı filancıyı ..vs" diye uzayıp giden şeyler daha çok çekmiyor mu ilgimizi ?

Gençler için,aileler ve en çokta minik kelebeğim için inanılmaz endişeleniyorum.Allah evlatlarımızı korusun,salihlerden eylesin,bu kirli düzende en temiz halleriyle  yaşasınlar...

Sürçü lisan ettimse affola..Sevgiler..

6 yorum:

  1. doğru sözene hacet kesınlıkle katılıyorum endıselerıne ve dualarına rabbım evlatlarımızı korusun

    YanıtlaSil
  2. Çok doğru yazmışsın canım şimdi herşey alenen ortada ,ben Ada'ya çizgi filimleri bile seçerek izletiyorum ,o yanımızdayken izlediğimiz şeylere dikkat etmeye çalışıyoruz koruya bildiğim kadar ,Allah evlatlarımızı korusun gerçekten:)

    YanıtlaSil
  3. Hele ki o evlendirme programlarında mal mülk konuşmuyorlar mı pes diyorum,çivisi çıktı bu dünyanın!Gündüz kuşağı rezilliklerle dolu.Güzel film de pek yok,onsuz da olmuyor,en iyisi seçici olmak ama nereye kadar.Ufaklıklar büyüyünce kontrol etmek de zor olacak ama ne yapacaksın dünya böyle bir yer işte!Kötüsünü de görecekler,iyisini de.Allah hayırlı evlat yetiştirmek nasip etsin canım:)

    YanıtlaSil
  4. Çok doğru anlatmışsın, çok dikkat etmemiz lazım, pek zararsız gördüğümüz müziklere görüntülere gizli mesajlar yükleniyormuş beyni etkileyen, o programlar alenen mesajlarını çekinmeden veriyorlar ama gizlice empoze eden beyinleri etkilemek isteyenlerde var
    o eski ninelerden bende gördüm:)).

    YanıtlaSil
  5. Ne kadar dogru bir konuyu paylasmissin sayfanda canim. Kesinlikle televizyon, renkli kutu, adi ne konmak isteniyorsa artik isin suyunu cikarmis durumda. Olabildigince az televizyon izletilmesi tarafindayim cocuklarimiza. Baby tv isletiyorum elbette, ama gunde 1 saati asmiyoruz. Tehlikenin farkinda olmak lazim.

    Evlendirme programlari cok komik, bence tapu, emlak programi olarak devam etmesi daha hayirli:)

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Goruntulu bır sey syrederken beyın tembel ve pasıf bır sekılde kalıyor oysa TV yerıne radyo dınlesek beynın anlatılanları resmetmeye ve anlamaya calısrken TV ye nazaran daha cok calısıyor. yanı teknık acıdan da TV aptal kutusu aslında. bızım evde TV yok son evımıze yenı tasındıgımızda buyuk ve yenı bır lcd vardı ve bız onu nerdeyse yok pahasına sattık cunku oglum o zaman 1 cok kucuktu ama sımıd 3 yasında evde TV olsaydı onune gecmek cok zor olucaktı. nerde populer yayın nerd egereksız reklam oglum hepsını ezberlıcektı...

    YanıtlaSil

Bize birşey demeyecek misiniz? Her türlü yoruma açığız:))

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...