6 Ocak 2013 Pazar

Mazeretim Var Asabiyim Ben !

       Asabi olan ben değilim Yiğit Sefa..Son 3 gündür acayip sinirli,huysuz,mutsuz...Herşeye çığlık atıyor,ağlıyor.Heleki istediği birşey olmazsa,elinden birşey alınırsa(ona zarar vercek türden herşeyi eline alıyor) resmen tepiniyor.

    Birden bire gündüz uykuları toplam 1 saate indi.Her defasında bir heves uyutuyorum, sallamanın cılkı çıkmış durumda,sonra hopp yarım saat geçiyor şıp uyanıyor.Sabah ve öğleden sonraları toplam 3 saat uyurdu şimdi 1 saat ancak.Hadi onu geçtim geceleride yine zombi moduna bağladı bizimki.Sık sık uyanıyor ,artık ben pes ettim.Babası kaç kere kucağına alıp yatağına koyduğundan habersiz ,habire onu pışpışlıyor.Benim yanıma yatınca uyurdu ,o da yok.Kendi yatağına koyunca 10 dk geçmeden uyanıp mızmızlanıyor.Yanıma alıyorum döne döne,kıvranarak hatta yatakta emekleyerek zar zor uyuyor.Bende uyudu uyuyacak,yataktan düştü düşecek diye heran tetikteyim.Uykuyla uyanıklık arasında bir halde sabahı zor ediyoruz minnoşla.

Hiç bulaşmayın çok sinirliyim..

    Belli ki bir derdi var diyorum.Nedir çözemedim.Azı dişleri hala çıkmadı,yokladım ama bi ses seda yok.Onu bukadar rahatsız eden nedir anlamıyorum.Uykuya dalana kadar akla karayı seçiyoruz.Yüzünü gözünü ovalıyor,uykusuzluktan pert olmuş vaziyette ama çok zor uykuya geçiyor.Babası doktora götürelim diyor ama ben pek istemıyorum açıkcası.Sonucta sürekli bir huzursuzluğu oluyor ama genel hali iyi.Oyun oynayınca felan neşesi yerinde.Ama öyle nazlı öyle nazlı.Surat ifademden,ses tonumdan hemen alınıp ağlamaya başlıyor.

     Çevremde arkadaşlarımın bebişlerinden yana buna benzer pek sıkıntısı yok ama bizimki doğdu doğalı gazlı nazlı:)) Uykusuz .En rahat uykularımızda bile 3-4 kere kalkar küçükbey.Anneliğin en zor yanı uykusuzluk bence (hastalıklar dışında ).Uyku sorunu olmasa bebek büyütmekte ne var diyorum bazen.Neyse Allah başka dert vermesin diyorum yine.

    Yalnız 10 ay geçti düzeldi düzelecek diye ümid ediyorum fakat düzelmeyince bir hayalkırıklığı bir hüsran veee ardından tavan yapmış sinirler...Gergin haller başgösteriyor bende.

    Bakalım minik tırtıl bizi maymun etmiş durumda :) Babasıyla onu mutlu etmek için karşısına geçip gangnam sytle yapıyoruz:)Yeterki mutlu olsun diye uğraş veriyoruz.

    Bu arada elektrik süpürgesini onun göremeyeceği bir yere koydum.Süreki evin içinde tetikte.Psikolojisini bozuyor,belkide ondan korkusuna böyle uyanıp ağlıyor,evin içinde gergin davranıyor.Çünkü emeklerken heran etrafa kolluyor,saklanarak süpürgeye bakıyor,yakınına gelirse ürküyor.Artık ne uyurken ne de uyanıkken evi süpüremiyorum.Ancak baba evde olacak onunla oynayacak ,süpürgenin sesini duymayacak ki ben iş yapayım..

Bahçemizdeki çam ağaçları  karla kapanınca pek şirin oldular.



    Öyle işte bu arada dün geceden beri durmaksızın kar yağıyor.Heryeri kapladı baya doldurdu.Karda yürüyesim var ama Yiğit 'i bırakacak kimse yok..Neyse büyüsünde beraber yürür hatta kardan adam yaparız...
     Sevgiler....

9 yorum:

  1. Nermincim, annelik zor zanaat...sabir ozveri hepsi bize yuklenmis durumda. Uykulari gercekten azmis. Alamadigi icin de gergin ve huzursuz oluyor sanirim. Ates de azi dislerini rahat cikardi. Fakat simdi 13 ve 14. disinde zorlandi...1 haftada pelt etti bizi. Benzer durunlari yasadik

    Sabir sabir gececek elbet diyelim. Cok sukur sagliklari yerinde. Gerisi mutlaka hallolur. Uyku egitimi de verebilirsin belkim

    Ck optummm

    YanıtlaSil
  2. Mügecim haklısın geçicek ama sağlıkla geçsin napalım.Canım Traccy Ablanın aklına uyup denemeler yaptım ama sonucunda daha huysuz ağlak bir bebek oldu Yiğit o gün bugün elimi eteğimi çektim uyku eğitiminden :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canim ben kim west i uyguladim, ates aglamadan cozduk. Aksam yatagina yatiriyorum, oncesi banyo pijama giyme dis fircalama rutinleei, eger banyo yoksa mutlaka dis fircalama oluyor. Sonra ona sariliyorum, artik uyku vakti anne yaninda sen guvendesin, seni cok seviyorum diyorum. Ve ondan uzaklasarak odada ona gozukmeden ninni soyluyorum, kalkip direniyor ama 15 kere kalkinca sonunda uykuya geciyor, kalktiginda anne seni cok seviyor, guvendesin, diyorum tekrar yatagina yatiriyorum. Ilk denemede tam 50 dk mucadele ettim. Sonraki gun 40 sonra 30...simdilerde 15-20 dk da cozduk..ne ayakta ne de kucakta sallama var. ama bu sadece gece canim. Gunduz kucagimda ya da arabada kullanirken ben uyuyor

      Kolayliklar olsun herbir surecin canim

      Sil
  3. havalarmi huzursuz yapiyor acaba.. bizde ayniyiz gunduz uykusu toplam 1 saati gecmiyor gecede mizik mizik :(

    YanıtlaSil
  4. :))Yukarıdaki yorumuna güldüm,ah Tracy abla neler ettin Yiğit'ime:)Canım, Müge'ye katılıyorum düzgün uyuyamadığı için asabiyet yapıyor.Hala gazı mı var acaba?Doktora götürmende fayda var bence,eğer sakıncası yoksa belki damla vermeye devam edebilirsin.Damlanın faydasını görmüştüm,ismi SAB.

    YanıtlaSil
  5. Yanlışlıkla yayınlaya bastım:)Acaba akşam yemeğinde biraz ıhlamur içse rahatlatır mı?Calpol vermeyi denedin mi,belki dişindendir?Allah sabır versin canım,uykusuzluk insanı yiyip bitiriyor,ben multi vitamin alıyorum artık,çok faydasını gördüm,tavsiye ederim.Karlar çook güzel olmuş:)

    YanıtlaSil
  6. Diştir büyük ihtimalle, ateş yoksa rahat ol, süpürge sesini genellikle sevmezler :) bu sıralar daha çok ilgiye ihtiyacı var demek:)

    YanıtlaSil
  7. Tubacım evet hala gazı var,her uyandığında karnı gurul gurul ,reflüsü felanmı var diyoruz artık bu ne bitmez gazmış.bizde en son colinox kullandık iyi gelmişti ama ,bidaha doktora tdanışmak lazım.

    Sema ateşi yok ama ne biliyim diş olsa huzursuz edr,bu uynıo mız mız sonra alkış vs yapıo..

    Seda ne biliiym havamı sumu nedir anlamadım ya Yiğitin bu hali, beni 2.çocuktan soğutuyor o derece

    YanıtlaSil
  8. Canım o gaz damlalarının propektüslerinde aylara ,yaşlara göre dozları var,olmadı sağlık ocağı yakınsa ya da telefonu varsa sor istersen.

    YanıtlaSil

Bize birşey demeyecek misiniz? Her türlü yoruma açığız:))

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...