21 Şubat 2013 Perşembe

Bugünlerde Biz ...

Çok şükür Yiğit'in kızarıkları geçti.Kiviye karşı baya alerjisi varmış kuzumun.3 gün süren kırmızı noktalar kayboldu kendiliğinden.

Onun dışında herşey yolunda.Yiğit'in keyfi yerinde Şubat tatilinden sonraki ilk hafta bakıcıya alışamamıştı neyse bu hafta eski haline dönmüş durumda.Yalnız bakıcıyla ilgili bir sıkıntımız var.Aslında çok abartılacak bişey değil ama anne yüreği işte naparsın..Sürekli tvye bakıyor.Hatta dalıp Yiğiti unutuyor.Mesela ona su getirdi diyelim suluğu ağzına uzatıyor gözü tv de.Eli havada kalıyor Yiğit bakınıyor.Yada kendi halinde etrafta emekliyor.Oyuncaklara saldırıyor..Kitaplar almıştım Yiğit'e göstersin öğretsin diye.Kitabı açıyor "gel Yiğit Sefa bakalım ne varmış diyor" ardından kitabı açıyor göz yine tv de .Yiğit bakınıyor sıkılıp başka bir şeye dönüyor meleğim.

Bu sabah özellikle tvyi kapattım çıkarken.Hatta uyardım çok sık izlemesin,arasıra çizgi film aç izlesin dedim.Ben evden çıktıktan sonra tv açıldı ve eski türk filmlerinin sesi geliyordu tvden.Kadın tvye bakıyor kendi kendine kitap okuyor.10 dk kadar bi süre dönüp Yiğit'e hiç bakmadı.Yiğit oyuncak sepetinin başında bişiler yapıyordu.Halbuki 5 dk dahi gözünü ayırsa bi zarar gelebileceğini defalarca söylüyorum.Bugün bir oyuncağının üzerine düşmüş  çenesi biraz kızarmış zedelenmiş..Canım sıkıldı..

Yapacak pekte bişeyim yok,malesef çalışan anne olmak çok zor.Kendi kanından birine emanet etsen belki daha iyi olurdu .Ama o da yok..Bakıcının Yiğit'e zararını görmedim,hoş 1.5 saatlik bir süre izleyebildim.Geri kalanında napıyor bilemiyorum.Ama zararı olmasa da ilgisiz geldi bana.Bi ara kucağında Yiğit'i getirdi,bir elinde bardak diğer elinde Yiğit..Bohça gibi tutmuş,eğilmeden yere bıraktı Yiğit'i koltuk altından tutmuş,kolları ağrır canı yanar çocuğun .

Çevremde çoğu annenin. buna benzer şikayetleri var.Sanırım hepsi böyle,aman aman çocukla oynayayım,ufku gelişsin,öğrensin,yürüteyim,pratik yapsın vs diye ugraşmıyor.Yedirdim içirdim uyuttum tamam,düz mantık..

babamın kucağıda pek rahatmış:)


Ne yapıyor nasıl vakit geçiriyor diye kolaçan edince daha çok üzüldüm.Ama malesef elimden birşey gelmiyor.İşe gitmek zorundayım..Aslında bende tüm gün Yiğitle oynamıyorum,öğretmiyorum ama ben okuldan eve gelince beni bekleyen bir sürü iş var.Bakıcı ev işi vs yapmıyor.Sadece Yiğit'e bakmakla yükümlü,onu da hakkıyla yapmalı diye düşünüyorum ama her şey benim istediğim gibi olmuyor..

Artık vazgeçtim,ona kızmasın zarar vermesin gerisini ben halledeyim napalım..Çalışan anne olmak,çalışan bir annenin çocuğu  olmak gerçekten zor..Evde olan anneler kıymetini bilin ,meleklerinize sımsıkı sarılın,inanın oğlumu her gün bir yabancıya emanet edip evden çıkarken vicdan azabı çekiyorum..

Bu arada doğum günümüz yaklaşırken miniğime doğum günü hediyesi aldım."Bondigo Aktivite Masası" e-bebekte indirime girmişti bakmak isterseniz.Birde doğum gününde giymesi için vipçocuktan pantalon ve gömlek aldım, onlarda indirimdeydi.Küçük çaplı bir doğum günü olacak bizimki ama çok heyecanlıyım,he bide kurabiyeler sipariş ettim..:)

Bugünlerde biz böyleyiz,umarım sizde de keyifler yerindedir.
Sevgiyle..

6 yorum:

  1. ;(( üzülerek okudum yazdıklarınızı,inşallah daha iyiye gider bakıcının davranışları başta kuralları iyi koymak gerekiyor sanırım ve en önemlisi de vicdan sahibi...Kardeşimden biliyorum bakıcı sorununu Allah iyilerle karşılaştırsın...Yiğit de güzel günlerde kullansın cicilerini ;))

    YanıtlaSil
  2. O minik noktalar kivi alerjisimiymiş
    Ben de ilk kez bugün verdim kiviyi bakayım yarın alerji filan var mı.
    Ya bu bakıcı işi ne zor insanın tabiki aklı kalır. Ama oturup i güzel konuşsan Yiğit ile ilgilenmeyecekse kalan zaman da ev işlerini yapsa tv izlemek yerine senin daha çok işine gelir. Yaşı genç mi yoksa yaşşlı mı bakıcı?
    Neyse hakkınızda hayırlısı pek düşünmemeye çalış bebişler Allah'a emanet..
    Doğum günü telaşı sarmış seni ne güzel :))

    YanıtlaSil
  3. sevındım bır sey cıkmadıgına yiğitte.nasıl anladılar kivi oldugunu ?
    sen yavaştan el altından bakıcı araştır,iyisini buldun mu bunu yollarsın.şimdi neysede sonra bu çocuk daha çok ilgi isteyecek olurmu öyle ya,üzüldüm şimdi

    YanıtlaSil
  4. bende çalışan bir anneyim duygularınızı çok iyi anlıyorum ama bakıcınızın yaptıklarını okuyunca tüylerim diken diken oldu . benim kızıma kayınvalidem bakıyor onedenele içim rahat. ama bütün bakıcılar böyle değildir . halamın torunun bakıcısı vardı olgun bir bayandı okadar iyi bakıyorduki kenbdi cocuklarını bu şekilde buyutmemiştir bence. suan halamın torunu liseye gidiyor ve hala bakıcısını ziyarete gider ikinci annem diye sever. umarım sizde bu şekilde iyi bir bakıcı bgulursunuz.

    YanıtlaSil
  5. çok üzüldüm gerçekten..bende sırf bakıcı bulamadığım bulupta güvenemediğim için hergün gidiş geliş kayınvalideye 50 km götürüyorduk çocuğu..1 seneden fazla bu böyleydi..şimdi kayınvalideye yerleştik haftaiçi..çalışan anne olmak gerçekten çok ama çok zor :(

    YanıtlaSil
  6. Allah yardımcın olsun çok zor bi dönemdesin, bakıcınla tatlı dille, imayla ya da direkt konuşsan, o da işini kaybetmek istemez.sen eve gelince hemen gitmese, bi saat işlerine yardım etse keşke.

    YanıtlaSil

Bize birşey demeyecek misiniz? Her türlü yoruma açığız:))

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...