5 Şubat 2013 Salı

Meleğim Bronşit Oldu :(

Merhaba ..
Çok zor günler geçirdik bir haftadır.30 ocaktaki yazımda hasta olduğumuzu yazmıştım malum..Doktor ilaç tedavisi başlatmıştı .Ama ertesi günlerde Yiğit daha fena oldu ,öksürüğü şiddetlendi,burun tıkalı,hafif ateş (37-38.5 arası),balgam,hırıltı,her yediğini kusma,iştahsızlık.Ne ararsan var.
Tekrar doktora gittik.sırtını dinledi,ciğerlerin filmini çekti ve Zatürre başlangıcı var dedi.Ayyy çok kötüydü Allah'ım.Zatürrenin telaffuzu bile insanı öyle korkutuyor.O kadar üzüldüm ki.
Doktor hastaneye yatması gerektiğini  söyledi.2 gün bulunduğum ilçedeki devlet hastanesinde kaldık.Hastanede yatan tüm çocuklar zatürre sebebiyle yatıyormuş.
Allah'ım kabus gibi neyi nasıl anlatacağımı bilemiyorum.Hastaneye girdik,kan alma,damar yolu açma mevzusu aklıma geldikçe deli oluyorum.Yiğit'in şuan ellerinin üzeri,bilekleri,ayakları bacakları delik deşik.Her yerine bakıyorlar,iğne sokuyorlar,damar bulamadılar ..en son ayağında damar yolu açalım dediler serum takmak için.Açtılar ama birkaç saat sonra damar yolu kapandı ,bidaha izin vermedim iğne batırmalarına ağzı yoluyla antibiyotik verdiler .Neyse 2.günün sonunda doktor ciğerlerini dinledi,iyi dedi,Azro adında bir antibiyotik yazarak bizi eve gönderdi...
Hastane şartları çok kötü olduğundan eve geldik ohh dedik hepimiz.Yiğit'i uyuttum ,hastaneden gelen her şeyi makineye doldurdum bende dinlendim.Ama Yiğit tüm gece kıvrandı,sabaha doğru iyice fena oldu..
Onu o halde görmek çok kötüydü.Hiç hali yoktu kalktığında,gecede emmemişti,kalktı hiçbir şey yemiyor,içmiyor,nefes alamıyor,gözünü açamıyor,ateşi de var..Hemen hazırlandık başka bir ilde bulunan özel hastaneye gittik.1 saat uzaklıkta ama yollar karlı olduğundan çok zor gittik.Önümüzü görmeden gittik sisten,kardan..Acilden giriş yaptıktan sonra bizi çocuk doktoruna yönlendirdiler.Doktor muayene etti ciğerlerden birinin iyi olmadığını söyledi,babası da bende öyle korktuk ki ne diyor bu adam diye.film çektirdik tekrar.Tabi tüm bunlar yapılırken Yiğit halsizce kucağımda ağlıyordu..
Doktor filme baktı bronşit olduğunu söyledi ve bu çocuk eve gitmez 5 gün yatması lazım dedi.Allah'tan tedarikli gitmiştik,kıyafet vs çokça almıştım yanıma .Hemen bize bir oda verdiler..
Devamında yine kan alma faslı,damar yolu arama ,bulamama,Yiğit'imin her yeri delik deşik oldu.Ben dayanamadım odadan çıktım artık onun canı yandıkça,ağlamasını gördükçe bayılacak gibi oluyordum..Damar yolu buldular ama daha önce burda çok delindiği için bir müddet sonra damarlar sertleşmeye başladığından serum ilerlemediğinden çıkardılar.Ve antibiyotiği bacağından iğne yaparak vereceklerini söylediler.Üffffff çok canı yandı kuzumun.

4 er saat aralıklarla sürekli ventolin verdiler maskeyle.12 saat arayla da bacağından antibiyotik.Gecenin bi yarısı uyurken pat hemşire gelip bacağına iğne batırdıkça kahrolduk..Çok şükür şuan daha iyi.Eve geldik sonunda.Yiğit hastane odasında çok bunaldı,emekleyemediği için yere basamadığı için pek huysuz oldu.Acayip nazlı oldu.
Doktor evde devam edilmek üzere 4 iğne,ventolin şurup verdi.Şuan her iki bacağında 4  er tane iğne izi var ve mosmor:(( 3 tane iğne kaldı inşallah tamamen düzelir.Öksürüğü hala var ama uzun bi süre olacak dedi doktor.Bu arada miniğim kilo verdi yemediği için:((

Allah bütün bebeklere sağlık versin,kimseyi evladıyla sınamasın.Yiğit'e bir şey olacak diye çok korktuk,çok kötüydü gerçekten.Allah beterinden korusun şuan iyi.Umarım bir daha olmaz.Anne baba olarak çaresiz kalmak çok çok kötü...
Bronşit Üzerine:
Oğlumun hastalığı önce üst solunum yolundayken sonrada alt solunum yoluna geçtiği için ciğerler iltihaplanmış.Aslında doktor ilk muayenede düzgün bilgi ,ilaç verseydi ,ciğerleri dinleseydi bu kadar ilerlemezdi kimbilir..Aman dikkat edin..Özellikle bebişlerin teri sırtında soğumamalı.Ben buna çok dikkat ederim ama bu sefer nerde hata yaptım bilmiyorum..
Bronşit, ciğerlerin küçük hava kanalları olan bronşçukların iltihaplanmasıdır.2 yaş altındaki bebeklerin bbroşları yetişkinlere göre daha kolay iltihaplanır.
Bronşit öksürük, birkaç gün burun akması ve hapşırma ile soğuk algınlığı gibi başlar. Bazen de çocuğun iştahı azalır ve çok yüksek olmasa da ateşi çıkar (38.3°C, 38.8°C)
2 gün içerisinde öksürük ağırlaşır; sürekli ve hırıltılı bir hal alır. Çocuğunuz mızmızlanabilir, çok hızlı nefes har ve nefessiz kalabilir. Bu da bebeklerin yemek yemede sorun yaşamalarına neden olur.
Orta derecedeki vakalarda belirtiler 3-5 günde ortadan kaybolur. Ciddi vakalarda hava yolları tıkalı olduğundan bebeğiniz nefes almaya çalışırken hırıltılı bir ses çıkarabilir.
Ciddi nefes alma sorunları varsa ve çocuğunuzun ağız çevresi morarmaya başlarsa, bu, acil bir durum demektir.

20 yorum:

  1. ÇOK ÇOK GEÇMİŞ OLSUN , ALLAH KÖTÜSÜNDEN KORUSUN , ACİL ŞİFALAR DİLERİM CANIM

    YanıtlaSil
  2. Okurken tüylerim ürperdi. Çok geçmiş olsun. Çocuklarımız allaha emanet. Rabbım onları korusun...

    YanıtlaSil
  3. Çok geçmiş olsun minik Yiğit e Allah en kısa zamanda şifasını versin inşallah bütün çocuklar hastalanıyor ve büyüklerde kış hayırlısıyla bi bitse ...

    YanıtlaSil
  4. Canım, umarım bu son hastalığınız olur. Ve Yiğit Paşa sağlığına en kısa zamanda kavuşur tam anlamıyla. Öpüyorum ikinizi de...

    YanıtlaSil
  5. Canim cok gecmis Olsun dedigin gibi Allah beterinden korusun,tekrarlanmasin bi daha opuyoruz,

    YanıtlaSil
  6. Çok geçmiş olsun Allah şifa versin. En kısa zamanda sağlığına kavuşur ve bir daha böyle kötü ve zor günler yaşamazsınız inşallah.

    YanıtlaSil
  7. cok gecmıs olsun yazdıkalrınızı okuyunca cok uzuldum kucucuk bebek o o kadaer mudahale ıgneler o bebek daha ne kadar negatıf etkılenmıstır.

    ben yurtdısındayım benım oglum 9 aylık gecen haftalard benımkı de bronsıt oldu hatta atesı 39.5 ıdı yukarda yazdıklarınzın hepsı vardı ama hastanede ılac vermedıler sadece hava makınesı verdıler evde bıraz hava verdım. atesı cok yukseldıgı zamanlar ates dusurucu fıtıl verdım sonra gectı elh.

    Allah kımsenın bebegıne caresız hastalık vermsın

    YanıtlaSil
  8. Canım çok üzüldüm,çok geçmiş olsun,Allah korumuş kıyamam ona:(Bir daha böyle dertler vermesin rabbim:(Bilgiler için de teşekkürler,bundan sonra daha dikkatli olacağım.Çok öpüyorum sizi,sağlıkla kalın,Yiğit'i kucakladım..

    YanıtlaSil
  9. bir meleğin günlüğü5 Şubat 2013 23:40

    çokk çok teşekkür ederim arkadaşlar.Bebişlerin hastalığı çok zor oluyor maalesef.

    Yusuf ve Yunus`un annesi valla evin içi, şuan ilaç kaynıyor.Her doktor ayrı bişey yazdı hoş hepsini çöpe atıcam ..yurtdışında sanırım daha titiz davranılıyor ilaç vs konusunda..

    YanıtlaSil
  10. çok geçmiş olsun, Allah beterinden saklasın, çok üzüldüm, neler çekmiş yavrucuk, atlatmışsınız çok şükür, resimlere bende dayanamadan baktım.
    benim kızımda geçen sene göğsünde hırıltı ateş doktora götürdük doktor bu çocuk nasıl bu hale gelmiş dedi hiç unutmam o sözleri. çok narinler, odadan odaya geçerken bile etkilenirlermiş.Çok geçmiş olsun, memleketinden uzakta bebek büyütmekte çok zor, Allah bi kolaylığını verir elbet.sevgiler:))

    YanıtlaSil
  11. Çoook çook geçmiş olsun
    Allah bi daha yaşatmasın
    Öpüyorum Yiğidoyu

    YanıtlaSil
  12. Çok geçmiş olsun canım, Allah acil şialar versin...Benim oğlum Bora daha 36 günlükken zatürre oldu 7 gün yattı hastanede, o kadar sıkıntılı bir süreç atlattık ki. Sonra da 3 kez bronşit oldu, iyileşti çok şükür...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mrb gecmis olsun nasıl duzeldi ayni sıkıntı bizde de var

      Sil
  13. çok geçmiş olsun tez zamanda iyileşir umarım ...

    YanıtlaSil
  14. ah yiğide kıyamam ki ben.. Allah en acilinden şifalar versin

    YanıtlaSil
  15. Çok geçmiş olsun :)
    Bizde daha 4 aylıkken yattık hastanelerde :( hala da etkisi sürüyor:(
    Her akşam toz kullanıyoruz en azında hava kullanmaktan iyidir:)
    Neler çektiğini çok iyi anlıyorum.Allah bir daha yaşatmasın tez zamanda minik iyileşsin:)

    YanıtlaSil
  16. offf ne kadar zor günler geçirmişsiniz geçmiş olsun çabucak keyifli günlerine dönsün Yiğido.Neler yaşadığınızı az cok tahmin edebiliyorum canım Allah beterinden saklasın.

    YanıtlaSil
  17. Çok geçmiş olsun benimde 3 aylık cocuğum kemik iltihabından 3 haftadır yatıyo.Ameliyatla iltihabı temizlediler 5 hafta antibiyotik tedavisi sürecek,damar yolundan serumla veriyolar.Damar yolu aça aça yer kalmadı çok kötü durumdayız, dün 16 kere damar yolu açmaya denediler zor buldular.

    YanıtlaSil

Bize birşey demeyecek misiniz? Her türlü yoruma açığız:))

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...