7 Şubat 2013 Perşembe

Uyan Babanne !

           Benim bir babaannem var.13 yaşında evlendirilmiş,11 tane evlat dünyaya getirmiş,büyütmüş beslemiş,ömrünü bir dağ köyünde kazma kazarak,bahçe ekerek geçirmiş,Attaürk'ün öldüğü zaman doğduğunu söyleyen,bugün Allah izin verirse tam 75 yaşında bir babaannem var.
     
            Çocukluğum köyde,dede nine olan kalabalık bir ailede geçti.Dedem ve babaannem benim için önemlidir.Severim onları.Dedem tam bir tonton dededir.Babaannemse şu tv de ki filmleri hala gerçek sanıp karakterler için üzülüp ağlayabilen,dünyanın pisliğinden ötede,masum yaşlı klasik bir ninedir.
Saçlarımı kısacık kestirmiştim lise de .Hatırlarım ne kızardı bana,kız kısmının sacı uzun olur ,hiç yakışmamış kızım kesme bir daha derdi.Yaz gelince herkes toplansın yanına gelsin isterdi,hep beraber yensin içsin,bağ bahçe ekilsin biçilsin..bunlar onu mutlu etmeye yeterdi.
           
            Yaz kış köyde dururlardı dedemle ikisi.Köyümüzde bildiğin dağ köyü.Yağmur,kar yağdığı zaman köye ulaşmak çok çok sıkıntıdır.1 saatlik yolu 2 saate zor gidersin,yollarda heyelan olur vs.
 
           En son 20 gün önce konuştuk .Köyü aradım önce dedemle konuştum ardından babaannemle.Çok sever telefonla konuşmayı,yeter ki evlatlar torunlar arasın...Uzun zamandır arayamamıştım bende.Biraz konuştuk.Aman öğrencilerinle iyi geçin kızım der her konuşmada,sonra eşinle iyi geçin diye de eklemeyi unutmazdı..
 

            Benim bir babaannem var 4 gündür yoğun bakımda yatmakta.3 Şubat 2013 tarihinde birden olduğu yere düşmüş kalmış.Beyine giden ana damarları tıkanmış maalesef.Hastaneye ulaştığında aradan nerdeyse 6 saat geçmiş.Malum köyde kaldıklarını söylemiştim.4 gündür herhangi bir gelişme yok.Beyin oksijensiz kaldığı için,kan gitmediği için şuan sağ tarafı felç olmuş durumda.Konuşamıyor,sadece seslenildiğinde gözlerini açıp etrafa bakabiliyormuş,bilinci de kapalı..Onu  yoğun bakım ünitesinde kabloların içinde eli kolu bağlı yatarken hayal bile edemiyorum.Acaba canı yanıyor mudur, çok üzülüyorum.

Yoğun bakım odasına girmek yasak,sadece odaya bağlı bir kamera aracılığıyla onu seyredebiliyormuşsun.Amcamlar halamlar herkes perişan olmuş durumda çaresizce bekliyorlar.
Tüm aile herkes köye geldiler ben burda kaldım maalesef,Yiğit hastalığı atlatamadı henüz,Aslında gitmek istiyorum.Onu bir kez daha görmek istiyorum ..Allah'ım ona acı çektirmesin diye dua ediyorum sadece....

       Sevgiyle kalın,dualarınızda tüm hastalara ve babaaneme de dua ederseniz sevinirim..



12 yorum:

  1. Allah acil şifalara versin:)
    Yiğit'e de geçmiş olsun:)
    İnşallah her ikisi de iyileişir:)

    YanıtlaSil
  2. allah acil sifalar versin cok cok gecmis olsun

    YanıtlaSil
  3. canım allah şifa versin inşallah,bizler öyle şanlısıyız ki aslında onlarla vakit geçirebildik,umarım bizim çocuklarımızda bu sevgiden mahrum olmaz,onların sevgisi paha biçilemez!

    YanıtlaSil
  4. allah şifa versin allah aci cektirmesin ins. gitmemekte iyi yapmuyssin bednce yigut de vok hastaydi ins. yigit iyilestikten doknra gidersin.

    YanıtlaSil
  5. Nermincim Allah şifa versin, bir an önce iyi olur inşallah babaannen..

    YanıtlaSil
  6. Benimde iki gözüm dedem vardı. Geçen yıl kaybettik. En çok o kocaman ellerini özledim..

    Allah şifalar versin..

    YanıtlaSil
  7. Hikayeyi ne güzel anlatmışsın başta,derken sonrası çok üzücü:(Allah şifalar versin,acı çektirmesin,Allah bütün iyi insanları korusun:(

    YanıtlaSil
  8. Ah canım çok geçmiş olsun Allah şifa versin inşallah.Yiğit de hastaymış o da çabucak iyileşsin inşallah.Rabbimin hazinesinde yok yok o isterse herşey olur.Şafi ismiyle şifa versin inşallah onlarla birlikte tüm hastalara.

    YanıtlaSil
  9. çok geçmiş olsun allah acı çektirmesin babaannene.
    oğlunda tez zamanda iyileşir umarım.

    YanıtlaSil
  10. Canım Allah acı çektirmesin
    Çok çok geçmiş olsun
    Deden ve babaannen ile geçirdiğin güzel günler için çok şanslısın

    YanıtlaSil
  11. Çok duygulandım canım...Allah babanneye acil şifalar versin, dediğin gibi Allah acı çektirmesin. Umarım görürsün onu en yakın zamanda sağlıklı bir şekilde...

    YanıtlaSil
  12. Geçmiş olsun, ben yeni gördüm bu yazıyı, Allah şifa versin, inşallah atlatır belli olmaz, soldan vurmaması tek avantajı, felç çok zor, İnşallah Allah iyi eder.

    YanıtlaSil

Bize birşey demeyecek misiniz? Her türlü yoruma açığız:))

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...