4 Haziran 2013 Salı

Zor günler...

Canım oğlum bugün seni uyutup yatağına koyduktan sonra uzunca seyrettim seni,dualar ettim senin için ve ülkem için.Bugün ilk defa endişe ettim senin için,geleceğinden,göreceklerinden endişelendim.Masumluğun,olan bitenden habersiz savunmasız bir melek oluşun gözlerimi doldurdu.

Huzursuz bir ortam ,akıl almaz olaylar yaşıyoruz son günlerde.Birileri direniyor birileri bastırıyor.Tarih yaşanan bu kaosu,arbedeyi,vahşiliği,kargaşıyı,çatışmayı dilim varmıyor ama savaşı not düşüyor.Neler olup bittiğini anlaman için yıllar geçmesi gerek.Umuyorum ki huzur pek yakında gelecek ve sen,senin gibi minicik bebekler,geleceğin ışıkları güzel günler göreceksiniz.Bugün olanlar tarih sahnesinde ,benim ülkemde bir daha yaşanmayacak.Öyle umuyorum,bütün temennim bu yönde.

Taraflardan birinin yüz diğerinin sıfır olduğu hiçbir çatışma yoktur bunu unutma ve her zaman karşındakine hoşgörülü ol.Kaba,küfürlü,yeren,itham eden,kendi düşünceni savunurken diğerini ezen,sindirmeye çalışan tutumlardan uzak dur.Önyargılı olma.Önyargı beraberinde reddetmeyi getirir.Empati kurmaya ,anlamaya çalış.İnandıklarını yaşa ama kimseye çamur atma,düşüncelerini taşla sopayla değil,sakin tavırlarla meşru yollarla beyan et.Unutma agulu dil,agulu yüreğin yansımasıdır..Nefret etme,insanlara karşı kin besleme,kin kusma..

Son olarak nereden geldiğini,ne için yaşadığını ve nereye gideceğini unutma..

Seni çok seviyorum bir tanem.Allah yar ve yardımcın olsun..

1 yorum:

  1. Duygularınıza yürekten katılıyorum..Dilerim bu olanlar yurdumuz,meydanlardaki iyi niyetli gençlerimiz ve geleceğimiz, bebeklerimiz için hayırlı neticeler doğurur..

    YanıtlaSil

Bize birşey demeyecek misiniz? Her türlü yoruma açığız:))

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...