12 Aralık 2012 Çarşamba

Yiğit Sefa Sünnet Oldu

Oğlum sünnet olalı çok oldu aslında.Ancak o vakit ben bunu kayda geçememiştim.Bu özel ve önemli olayı tarihe not düşmemek olmaz diyerekten bu akşam fırsat bulmuşken yazayım istedim.
   
Aslında doğduğundan birkaç hafta sonra yaptırmak istemiştik ama bulunduğumuz ilçede fenni sünnetçi olmadığından erteledik.Malum doktorlar anestezi ile yapıyor genellikle ve sünnetçi günde on çocuk sünnet ederken doktorlar belki ayda bir tane ancak.
 
  Geçtiğimiz yaz 24 Ağustos 2012 tarihinde tatil için Diyarbakır'a gitmişken,kayınvalidemin verdiği cesaret ve güvenle ,tüm sülalenin bebelerini daha 10 günlükken sünnet eden sünnetçiinn yolunu tuttuk.
   
 Öğlen saat 12.30da sünnetçiye vardık.Sünnetçi amca önce Yiğit'i genel bir kontrol etti.Ve bu çocuk sünnet olmak için geç bile kalmış,şimdiye kadar sıkıntı yaşamadınız mı dedi.Meğer pipisinin ucu iltihaplanmış.Sebebide banyoda,altını bezlerken pipisini geriye doğru ittirmediğimdenmiş.Haliyle mikroplar orda birikmiş.Tecrübesizliğimden  hiç aklıma gelmedi.Ne doktor ne de başka biri bana uyarıda da bulunmadı.Sünnetçinin pipiyi geriye doğru gerdirmesiyle kanaması bir oldu .
    
Neyse akabinde sünnetçi pipiye bir iğne yaptı ve 30 dk kadar uyuşmasını bekledik.Tabi Yiğit Sefa feryat figan ağladı iğne yapılırken.
    
 Okadar panik bir halim vardı ki sormayın gitsin.Bakamadım ama meleğimin ellerinden tuttum ,yanında olduğumu hissetsin istedim ..Sünnetçinin yardımcısı Yiğit'in bacaklarını sabitleyerek başucuna oturdu.Can oğlum yabancı insanlardan ve canının yanmasından ötürü öyle çok ağladı ki,anlatamam.
   
  15-20 dk sürdü sünnet işlemi ama siz diyin 1 saat ben diyim 10 saat.Neyse sona erdiğinde ikimizinde gözü yaşlı evin yolunu tuttuk.Arabaya biner binmez emzirdimki biraz sakinleşsin.Eve geldik yaklaşık 2 saat çığlık çığlığa ağladı kuzum.hiç birşekilde susturamadık.En sonunda çarşafa koyup salladık,içini çeke çeke uyudu meleğim.Devamında korkuyla sıçradığı için uykusunu babasının ayaklarında sallanarak sürdürdü.Acısından dolayaı ellerimi kolarımı nasıl sıkıyordu o minik parmaklarıyla .Kuzum birdaha hiç canın yanmasın inşAllah..
 
     
 Neyse ilk geceyi zorda olsa atlattık .Daha minik olduğu için 1 haftaya iyileşir dendi.Sık sık anestol pomad kullanmamızı söyledi sünnetçi.Bizde öyle yaptık ama nerden bilelim pipisi buna sebep yapışacak.Meğer biraz fazla sürmüşüz,ve pipiyi çokca geri ittirmediğimizden pipi yapışmış.1 hafta geçti Yiğit huzursuz,pipisi aman aman iyileşmiş görünmüyor.O dönemde Yiğitcik yüzüstü dönebiliyordu,geceleyinde o şekilde uıyuyordu.İlk birkaç gün krem sürdükten sonra gazlı bez ile üzerini kapatın dedi ama malesef bez yaraya yapışıyordu Döndüğünde canı yanmasın diye pet bir bardağı dibinden kesip pipisin üzerine koyduk,bezinide üzerine bağladık ki pipisi sağa sola değip canı yanmasın..
   
  Nerde kalmıştım 1 hafta geçti pipi iyileşmedi.Kayınvalidem felan ,yok bişeyi yok iyi iyi dedi,bikaç kişi daha aynı şekilde.Ama eşim ve ben ,yok dedik bi sorun var ,en iyisi biz bunu sünnetçiye bidaha götürelim.Dışarı çıktığımız bir  vakit sünnetçiye uğradık.Adam baktı ki pipisi yapışmış.Ve herhangi bir alet kullanmadan,pipiyi yapışan yerlerinden geriye doğru gerdirdi,biraz kanama oldu yine,Tabi Yiğit yine ağladı :((( İyi ki kimseyi dinlemeyip sünnetçiye tekrar gitmişiz.Adam" iyi ki geldiniz yoksa bu yapışıklık ilerde başınıza çok sıkıntı açardı .Bundan sonra daha dikkatli olun.Pipiyi sık sık geriye ittirin yapışmasın " dedi.Aynen dediklerini yaptık.Hergün duşa soktuk,kaynanam suyun onu daha çabuk iyileştireceğini söyledi.Sanırım işe yaradı.Şükür birdaha sorun çıkmadan yaklaşık 15 günde yaramız iyileşti.Bizde sünnet stresini,Yiğitcikde bunun acısını erkenden atlattık..Geçti gitti...
    
İlk başta daha çok küçük canı yanmasın ,sonra yaptıralım diye düşünen ben şuan iyiki erkenden yaptırmışız diyorum.Çünkü doktorlar "
 
"Sünneti iki yaşından önce veya altı yaşından sonra yaptırmalı. Çünkü 2-6 yaşları arasında yapılan sünnet çocuğu psikolojik açıdan olumsuz yönde etkileyebiliyor. Çocukta "kastrasyon fobisi" gelişebiliyor. Çocuk sünneti penisin kesilmesi gibi düşünüp, bunu da baba tarafından cezalandırılma olarak algılayabiliyor. Ailelere, eğer iki yaşına kadar yaptırmamışlarsa, altı yaşından sonra yaptırmaları "
 
 şeklinde bilgi veriyorlar.
 
İyiki yaptırdık.Büyüdüğünde herşeyin farkına vardığında,ayaklandığında gerçekten zor olacaktı.

:(((
 
 
 
Tabi nerde sünnet düğünü,nerde mevlut diyenler var duyuyorum:) En kısa zamanda mevlüdünü yapmam gerek ,işlerden fırsat bulabilirsem.Düğüne gelince.Malesef memur insan hele de eşler başka şehirlerdense parça parça oluyor.Düğün yapsak nerde yapalım,bizim orda yapsak eşimin ailesi gelemez,o tarafta yapsak ki onların öyle bir geleneği yok.Peki çalıştığımız yerde yapsak,kimimiz kimsem yok buralarda,birkaç ahbap dışında.Yani sünnet düğünü yapmadık,yapmayacağız.Ama Meleğim biraz büyüyüsün Sünnet kıyafetleriyle beraber birkaç poz verelim istiyorum ....
 
Rabbim damatlığını da göstersin inşAllah..

6 yorum:

  1. Amin canım,çok geçmiş olsun,önce üzüldüm sonra yaptırıp kurtulduğuna sevindim.O iltihaplanma abime küçükken olmuş,9 aylıkken sünnet ettirmişler.Babam hep çişine dikkat et der o yüzden.Biz de sormuştuk 6 aylıkken falan doktor geçti artık büyümesini bekleyin dedi,bizim de işimize geldi ne yalan söyleyeyim:)Hayırlısı olsun,Yiğit için hayırlısı böyleymiş Allah yardım etmiş de iltihap daha kötü bir hal almamış.Canım bir yerde pipiyi çok fazla geri çekmeyin diye okumuştum,sen onu bir araştır.

    YanıtlaSil
  2. Çok geçmiş olsun ,küçükken yaptırmanız çok iyi olmuş dediğin gibi 2 yaşından sonra her şeyin farkın da oluyorlar daha zor olurdu ama kıyamam ne kadar çok ağlamış:)

    YanıtlaSil
  3. Ben sünnet olan bebişlere abi olmuş gözüyle bakıyorum, Yiğit de abiymiş meğer:) Biz de ufaklığı 2 aylıkken sünnet ettirdik, bence verdiğimiz en doğru karardı:)Sadece ilk 2 çişinde feryat figan oldu, sonrasında hiç ağlamadı, ufakken cidden kolay atlatıyorlar, büyüdüklerinde bize teşekkür edecekler:)

    YanıtlaSil
  4. e olmuşta bitmiş maşallah.. nazar değmez inşallah..

    YanıtlaSil
  5. Geçmiş olsun. Oy kıyamam...

    YanıtlaSil

Bize birşey demeyecek misiniz? Her türlü yoruma açığız:))

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...